Gå til innhold

Disney-filmen Frozen gir turiststrøm til Norge

16. juni 2014

Norge er en råvare- og industrinasjon. Det er ikke noe galt i det, men fokuset på harde produkter som gjør vondt hvis de faller på tåa di kan gjøre oss blinde for andre sider av innovasjon og verdiskaping.

Norske fjorder og fjell.

Frozen fra Disney.

Dette gjelder for eksempel kultur. Folks preferanser for varer og tjenester bestemmes ofte av uklart definerte holdninger og disse igjen farges av kulturopplevelser.

Dinsey-filmen Frozen var laget for at Disney skulle selge billetter, DVDer og nedlastinger, ikke for å hjelpe norsk reiseliv. Men ettersom filmen er lagt til et land som ligner veeeeldig mye på Norge, har den ført til en sterk økning i antallet besøk over dammen.

Innovasjon Norge hadde en anelse om at det kunne gå slik. Dette var da også grunnen til at selskapet inngikk et samarbeid med Disney. Innovasjon Norge har enerett på å bruke filmen i markedsføring av Norge som reisemål.

Innovasjon Norges magasin Innsats har mer om avtalen og økningen i denne Frost-drevne turismen.

Det kan også nevnes at denne Norges-reklamen sannsynligvis går langt ut over den direkte av effekten av at folk ser filmen og får lyst til å se Vestlandet. Filmen har også gitt opphav til mye deling i sosiale media som Facebook, twitter og (for tenåringene) tumblr. De deler bilder, filmklipp og «animerte GIFer», som mange gir et inntrykk av det norske landskapet presentert i filmen.

Det er naturlig nok vanskelig å sette noen verdi på all denne delingen, ettersom det er umulig å etterspore hvor mange ganger den jevne amerikaner må eksponeres for «Arendelle» før lysten til å dra til Norge blir uutholdelig.  Men den har helt klart en betydning.

Innsats har mer!

Per M. Koch, Innovasjon Norge

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: