Gå til innhold

Råolje og naturgass utgjorde 59 prosent av samlet norsk vareeksport i januar

20. februar 2013
Skipsratt

(foto: Stockbyte)

SpesialrådgiverJohn Rogne ved Innovasjon Norge har publisert januar-utgaven av rapporten om norsk eksport og konkurranseevne.

Samlet vareeksport (utenom skip) falt med 8,6 prosent i januar, etter  en nedgang på 9,7 prosent fall i desember, sammenlignet med de samme måneder året før. Holder vi råolje og naturgass utenom, og bare ser på fastlandseksporten(tradisjonell vareeksport), var det en økning på 3,3 prosent, etter en nedgang på 8,9 prosent i desember.

For hele 2012, sammenlignet med 2011, økte samlet vareeksport med 4,2 prosent, mens det var uendret eksportverdi for fastlandseksporten.

Det store lyspunktet i januar var at både fersk laks og den store og viktige gruppen maskiner og transportmidler (verksted-/teknologiindustri)  hadde sterk økning i januar. Sistnevnte gruppe med 19,9 prosent og fersk laks med hele 53,5 prosent.

Råolje og naturgass utgjorde 59,0 prosent av samlet vareeksport (eks. skip) i januar. Tar vi også med de raffinerte energiproduktene og elektrisk strøm, øker denne andelen til 68,9 prosent. Tallene synliggjør Norges rolle som energinasjon.

Rapporten kan lastes ned her.

Tidligere rapporter her!

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: