Gå til innhold

Emax Norge 2012 – en arena for unge entreprenører

14. august 2012
Ungdom

Teamarbeid og nettverksbygging Foto: Per Svensson

Emax Norge ble for første gang arrangert på Lillehammer 5-8. august i år. Nærmere 100 deltakere mellom 18 og 25 år har tilbragt nesten en uke sammen i Lillehammer.

Av Jeanett Sandmo, Innovasjon Norge

De har gjennomgått et bedriftssimulatorspill, og testet sine kunnskaper om entreprenørskap og ferdigheter for å styre egen bedrift. Men kanskje viktigst av alt har de knyttet nye bånd til likesinnede, og utvidet sine nettverk for fremtiden.

– Vi digga det! sier en av deltakerne.

Tidligere har Innovasjon Norge vært partner i forbindelse med arrangementet Emax Nordic, og nå ønsket man å skape en arena for unge entreprenører i norsk setting.

Eventet ble arrangert i samarbeid med Start Centrum i Sverige som startet konseptet Emax i 2002, og har siden hatt hele 16 slike arrangementer i Sverige og norden.

Ung arena for entreprenører

Formålet med Emax Norge er å skape en arena for unge mennesker som er opptatt av entreprenørskap.

Dette arrangementet har vist oss at norsk ungdom er kreative og skaperlystne, de er initiativrike og lærevillige. Og ikke minst meget opptatt av å bygge nye forretningsnettverk.

En av deltakerne viser tydelig entusiasmen hos årets deltakere:

– Wow! Takk til alle for en uforglemmelig opplevelse. Alle inntrykkene har fortsatt ikke helt gått innover meg. Dere er en utrolig gjeng. Er takknemlig for nettverk og vennskap som er blitt skapt.

Hvorfor er det viktig å skape en arena for unge entreprenører?

Unge gründere er viktig for utviklingen av norsk næringsliv. Det er avgjørende å legge til rette for og oppmuntre til entreprenørskap blant unge.

Flere av årets deltakere var i oppstartsfaser og hadde stor nytte av å knytte bånd, dele erfaringer med andre unge gründere, og lytte til mer erfarne gründere.

Blant inviterte foredragsholdere var reiselivsgründeren Malin Arntsen,gründer og driver av Klokkergården, og årets gründerkvinne 2012 Siri Skøien fra Comlight AS. Gründerkollektivet MESH var også på besøk, og engasjerte årets deltakere. Vi skal nok ikke se bort ifra at noen av årets deltakere vil bli å se fremover i kontorfellesskapet hos MESH, eller som kunder hos Innovasjon Norge.

Bedriftssimulatorspill

Men Emax Norge er ikke bare en arena for kunnskap og nettverksbygging. Det er også en konkurranse i et bedriftssimulatorspill.

Førsteplassen i Emax Norge 2012 gikk til team nr. 16, “The Burning Ambitions Group”, bestående av Renate Nikolaisen fra Bodø, Sindre Sæther Solum fra fra Sør-Trøndelag, Marcus Ravik fra Asker og Martin Andre Reinertsen fra Oslo.

Teamet viste gode samarbeidsegenskaper, som var en av årsakene til at de gjorde riktige valg og beslutninger i spillet. I tillegg var teamet eksepsjonelt gode til å utnytte hverandres kunnskapsområder og erfaringer.  Premien var en tur til London sammen med det svenske vinnerlaget av Emax Sverige 2012.

Det er sjelden man opplever så mye energi, glede, inspirasjon og engasjement som på Emax. Dette arrangementet må kunne kalles for et realt kick-off for starten på Emax Norge, og starten på en fantastisk entreprenørskapsarena for unge spirer i Norge.

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: