Gå til innhold

Halvors Tradisjonsfisk finalist i prestisjetung konkurranse

24. april 2012

Halvors Tradisjonsfisk logoHalvors Tradisjonsfisk er finalist i Seafood Prix d’Elite som avholdes under European Seafood Exposition (ESE) i Brussel.

Innovasjonsdebatten ender ofte opp med et fokus på nye, avanserte høyteknologiske bedrifter. Innovasjonsforskningen har imidlertid vist oss at  norske bedrifters konkurransekraft ofte hviler på inkrementelle forbedringer av eksisterende produksjonsprosesser, innkjøp av avanserte maskiner og teknologi,  samt  et godt øye for presentasjon.

Halvors Tradisjonsfisk er et eksempel på en bedrift som fokuserer på det visuelle.  Halvors Tørrfiskfilet og Halvors Klippfisk er i finalen i den prestisjetunge konkurransen Seafood Prix d’Elite som skal kåre årets nyeste og mest innovative sjømatprodukter, i dag, den 24. april.

Konkurransen er en av de viktigste arenaer i verden for å lansere nye sjømatprodukter og for å oppnå anerkjennelse verden over.

Halvors Tradisjonsfisks produkter er blant 37 produkter i finalen og firmaet er en av 41 sjømatbedrifter som deltar på den norske felles paviljongen arrangert av Innovasjon Norge.

Håndverk i alle ledd
Halvors Tradisjonsfisk (Halvors) ble etablert i 2000 og er lokalisert på Skattøra i Tromsø. Selskapet har vunnet flere nasjonale og internasjonale designpriser for sitt produkt.

Bedriften ønsker med sine produkter å gi kundene en særegen og tradisjonsrik matopplevelse, og den  har derfor et sterkt fokus på kvalitet og matvaresikkerhet gjennom godt faglig håndverk. Halvors foredler  råstoffet etter historiske foredlingsmetoder, og gjør det tilgjengelig for et moderne kjøkken.

Vil satse på Europa
– Jeg er så glad for at Innovasjon Norge har gitt meg muligheten til å delta i Brussel. Uten Innovasjon Norge, ingen Brussel, sier Halvor Hansen i Halvors Tradisjonsfisk til Innovasjon Norge.

Å delta i Brussel er en mulighet for Halvors Tradisjonsfisk å kunne presentere sine produkter for et internasjonalt sjømatmarked, og kanskje etablere kontakter som kan utløse salg til et europeisk marked i framtiden.  I tillegg vil en slik deltagelse kunne gi Halvors verdifull erfaring og inspirasjon til forbedring av produktene og produktutvikling, sier Dag Ronald Fredheim, seniorrådgiver i Innovasjon Norge, Tromsø.

God støtte fra Innovasjon Norge
-Innovasjon Norge har vært svært viktig for oss helt siden oppstarten i 2000 og har vært en meget god støttespiller i flere prosjekter.  Først og fremst var etablererstipend  i 2000-2001 en avgjørende faktor, sier en fornøyd Halvor Hansen i Halvors Tradisjonsfisk. Innovasjon Norge har også gitt Halvors Tradisjonsfisk støtte til  produktutvikling og emballasjedesign.

Kontaktperson: Toril Justad, Prosjektleder Messer, Innovasjon Norge

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: